Trinajstica je kraljica

Posted: 16/05/2011 in Dnevnik

Dragi moji, seveda ni številka trinajst kraljica, le-ta je naša Maja Keuc. Poglejte si namreč končno tabelo in koga vse je mala deklica z okolice Zg. Kungote prehitela.
Evrovizijsko kolesje se je v nedeljo ustavilo, dvorana je spet namenjena za nogometne tekme, press center za dvoranske atletske aktivnosti ter fitnes, mi pa smo se vrnili domov in življenje teče dalje.
Zame ima finalni izbor morda lahko grenak priokus. Ne toliko, kdo je zmagal, ker Azerbaijan je nekje za 12 gorami in vodami, v osrčju Azije, temveč za to, da se je Slovenija uvrstila v finale z odlično pevko ter odlično pesmijo. Grenak priokus mi dela EMA 2012, ker ne vem, kakšen sistem bo naša RTV izbrala za nacionalni izbor in pa dejstvo, da takšnega pevsko-vokalnega dragulja nimamo (še) pri nas doma. Morda pa bi lahko šla Maja po poti Lene in dvakrat zapored nastopila za svojo državo.
In, naslednje leto bo Evrovizija ob koncu meseca maja, v glavnem mestu Baku, kjer se bo začel prenos ob polnoči po njihovem času.Če bi slučajno želeli obiskati Evrovizijo v tem času v tej državi, nikar ne hitite z rezervacijo. Seveda so bili 10 minut po objavi zmagovalca VSI hoteli ze zaprti in se ni dalo nic rezervirati.
Po kopnem se da priti v Azerbaijan preko Madžarske, Ukrajine , Gruzije in Armenije (!!!) do mesta Baku. Pot je doooooolga kar 3967,91 km in nekaj zanimivih vpisov glede države, naslednje gostiteljice Evrovizije ( kopirano iz strani oikotimes.com, objavljeno v angleščini brez prevoda in cenzure ) :
 “It wouldn’t also be Baku 2012 if EBU had taken actions in 2009 when Azeri arrested 6 citizens with the accusation that they have voted for their eternal enemy, Armenians. This was never punished but just a small fine. The relations of the two countries are still in the red alert and security issues will definitely emerge next year. Do not forget that those two nations in the 80s were strongly killing each other over the Nagorno-Karabakh conflict. Will Armenia participate next year? If yes, will Azerbaijan allow them in the country? You know that you cannot visit Baku if your passport has a visa from a previous visit to Armenia!”

Torej, gre kdo stavit, če bodo Armenci nastopili v Azerbaijanu? Jaz stavim, da Slovenija bo.

Miran Cvetko

Komentarji
  1. Roman pravi:

    Lej, če gre Maja naslednje leto v Baku, grem tut jaz 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s